Productontwikkeling, applicatiebeheer en professioneel advies - wij doen het allemaal.

We zijn er niet alleen goed in, we vinden het nog leuk ook.

onze aanpak

Hoe bieden wij toegevoegde waarde

Gebruikerstevredenheid zien wij als een van de grootste succesfactoren in een project. Vanaf het eerste contact tot het invoeren en beheren van systemen en applicaties bieden wij oplossingen en denken wij mee met de klant. Bij het ontwikkelen van onze producten is het belangrijkste uitgangspunt altijd het zo goed mogelijk ondersteunen van de klant in het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Om dit te bereiken kijken we eerst met onze interaction designers hoe de afnemer te werk gaat. Indien nodig bezoeken we het bedrijf, spreken we met de gebruikers en brengen we concreet de behoeftes in kaart.

In het ontwerptraject plannen we diverse feedbackmomenten in met de gebruikers. We maken in de beginfase veel gebruik van prototypes. Dit kan variëren van een simpele schets van een interface tot gedetailleerde schermvoorstellen. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat we tussendoor al een bevestiging krijgen of we op de goede weg zijn, ook kunnen we concreet verwachtingen met de klant afspreken. Op deze manier willen we bereiken dat ons werk echt een toegevoegde waarde voor de gebruiker heeft en past binnen de context van de werkomgeving.

onze diensten

Wat wij doen

Tenuki is thuis in een grote diversiteit aan projecten. We werken in een uitdagende en dynamische omgeving binnen een niche markt. Keer op keer weten we interessante en belangrijke projecten binnen te halen.

Onze werkzaamheden zijn in te delen in drie key-activiteiten:

Productontwikkeling

We bouwen from scratch complete softwareproducten in opdracht van een klant. Onze interaction designers en ontwikkelaars slaan de handen in één en werken doordachte userinterfaces uit tot een volledige applicatie. Denk hierbij aan mobile apps, ondersteunende analysetools voor verkeerskundigen of een webapplicatie waar wegbeheerders wegwerkzaamheden kunnen invoeren.

Applicatie beheer & onderhoud

Wij dragen zorg voor het beheer en onderhoud van diverse bestaande applicaties en configuraties, o.a. van Verkeerscentrum Nederland. Dit zijn 24/7 systemen die actuele verkeersinformatie leveren en eraan bijdragen dat weggebruikers zich vlot en veilig over het wegennet kunnen begeven. Hierbij hoort ook doorontwikkeling, we brengen zodoende met regelmaat een nieuwe release uit.

Consultatie

Op verzoek van de klant leveren we specifieke input voor complexe vraagstukken binnen ons vakgebied en nemen we deel aan expert overleggen. Door onze jarenlange ervaring hebben we namelijk veel kennis in huis die verder reikt dan enkel software. Voor bijvoorbeeld de toepassing van datastandaarden zoals VILD, DATEXII en OpenLR wordt graag gebruik gemaakt van onze expertise.

onze projecten

Projectenselectie

We werken aan zowel grote als kleine opdrachten en we durven te zeggen dat we inmiddels toonaangevende opdrachtgevers hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, TomTom, Nationale Databank Wegverkeergegevens (NDW), de Verkeersinformatiedienst, CGI en Routenet maar denk ook aan de Technische Universiteit in Delft en diverse provincies.

Benieuwd geworden naar onze activiteiten en softwareproducten? We hebben een aantal van de projecten hieronder uitgelicht. Wil je meer weten over de ins en outs ervan? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons, we vertellen je graag meer.

De project pagina's zijn momenteel onder constructie. Voel je vrij om contact met ons op te nemen mocht je in de tussentijd meer willen weten over een van onze projecten.

#

Project SPIN

Wegwerkzaamheden Rijkswaterstaat

#

Project VeCoBe

Verkeerskundig configuratiebeheer

Project Melvin

Wegwerkmeldingen tool NDW

Project DATEXII

Expertise Intelligent Transport System

Project VAB

Verkeerskundig Applicatie Beheer

#

Project DaVinci

Data Validatie tool

onze skills

De tools en technieken waarmee wij werken

Elk project heeft zijn eigen invalshoek en vraagt om eigen technieken. Onze desktop- en webapplicaties ontwikkelen we voor zowel Windows als Linux. Qua programmeertalen werken wij momenteel met Java, Delphi, C++, Scrum en Extreme programming (XP).

Uiteraard staan we open voor nieuwe inzichten en ontwikkelingen. In de toekomst zien we ook mogelijkheden voor C#, .NET en andere programmeertalen. Wellicht heb jij bij je studie of elders kennis gemaakt met een fijne taal of app die we hier in de toekomst kunnen toevoegen.

c++
Agile & Scrum
Adobe Illustrator
Android
Database
Zeplin
Python
Adobe Photoshop
PHP
Adobe InDesign
Windows operating systems
Linux operating systems
Low-fidelity to High-fidelity Wireframes
Sketch
Delphi
JavaScript
Mobile Application Development
Responsive Web Design

Word vrienden met ons op Facebook, connect met ons op LinkedIn, volg ons op Twitter of stuur ons een mailtje.


© Copyright. All rights reserved. 2018 Tenuki